Koristite vodu racionalno

Pozivamo sve korisnike vodovodne mreže na Vlašiću da vodu koriste racionalno …

U posljednjih nekoliko mjeseci radnici firme SRC “Vlašić“ d.o.o. Travnik imali su pune ruke posla zbog priprema za zimsku sezonu i sanacija određenih djelova vodovodne mreže. dsc_0029I pored toga svakodnevno se radi na održavanju vodovodne i kanalizacione mreže na širem području platoa Babanovac. Svakodnevno se vrši i odvoz smeća, te ostale komunalne aktivnosti. Na području platoa Babanovac nabavili smo i postavili kontejnere za smeće. Na užem djelu platoa, uz staze kojima se i pješači, postavili smo korpe za smeće.

Otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću ove godine održat će se u periodu od 16.12. do 18.12.2016. godine. U tom periodu će na planini boraviti veliki broj gostiju, turista, skijaša i djece. Ovom prilikom apelujemo na sve korisnike vodovodne mreže da obrate pažnju na racionalno trošenje vode i na štednju. naslovna-komMolimo i sve goste da smeće bacaju na mjesta koja su predviđena za isto. Posebno treba obratiti pažnju na to da se staklene boce od pića ne bacaju po ski stazama i stazama za sankanje, već isključivo u kante za smeće. Podsjećamo vas da u toku zimske sezone, a posebno školskih praznika, na planini boravi i veliki broj djece, pa može lako doći do povreda.  Apelujemo i na sve vlasnike vikendica i hotela na Vlašiću da očiste i urede prostor ispred i okolo svojih objekata kako bismo goste na planini dočekali u što ljepšem ambijentu.

NAPOMENA:

Pozivamo sve potrošače vode na Vlašiću i korisnike naših usluga da svoje račune izmire na vrijeme, kako ne bismo došli u priliku da krajem godine objavimo javno, u medijima, spisak dužnika i iznose duga za iste.

Još jednom apelujemo na sve potrošače vode na platou Babnovac da vodu koriste racionalno. To je na kraju i u interesu sviju nas koji boravimo, živimo i radimo na ovoj prekrasnoj planini.

 

Vaš SRC „Vlašić“ d.o.o. Travnik

A.Dž.