Mi smo za ljepši VLAŠIĆ

Naša firma SRC“Vlašić“ d.o.o., ili Sportsko Rekreacioni Centar „Vlašić“ d.o.o.,u okviru korporacije Ozon d.d., uradila je mnogo toga u protekih šest godina, a sve to kako bi unaprijedila vodovodnu i kanalizacionu mrežu na Vlašiću.

dsc_0172

Izvršili smo rekonstrukciju kapitaže i rezervoara, te sanirali i veliki dio sekundarne vodovodne mreže.

Primarni cilj nam je da naše korisnike na Vlašiću opskrbimo čistom, pitkom vodom, ali i da gubitak čiste,pitke vode svedemo na minimum, posebno u sušnim periodima godine, kada je vode i na izvorištu vrlo malo.

U proteklom periodu uradili smo i još dosta toga. Nabavili smo nova vozila za sakupljanje i odvoz otpada, remontovali postojeće kolektore za pročišćavanje otpadnih voda, obezbjedili parking prostor na području platoa Babanovac, konstantno se brinemo o uređivali javnih površina i održavanju komunalne infrastrukture, te odvozu smeća i drugog otpada.

Sve to nije ni malo lak zadatak, ali mi se držimo svojih obaveza i nastojimo maksimalo izvršavati iste.

Ovom prilikom apelujemo na sve vlasnike i menadžere hotela, pansiona i vikendica na Vlašiću, posebno na širem području Babanovca, da svoja dvorišta i okolinu drže urednim i čistim, da smeće odlažu na mjesta predviđena za isto, a posebno da obrate pažnju na komunalni otpad i šut.

dsc_0038
Vrlo je važno da planinu održimo čistom koliko god je to moguće, ne samo zbog nas, već i zbog naše djece i potomaka.

Molimo i sve naše drage goste da smeće bacaju isključivo na mjesta predviđena za to.

Također apelujemo na sve našekomintente, odnosno potrošaće vode na Vlašiću, pravna i fizička lica, da svoje obaveze izvršavaju na vrijeme, jer im je to kako zakonska, tako i moralna obaveza.

Uradili smo dosta toga, a u budućnosti ćemo još i više. Zbog toga vas pozivamo da nam se pridružite u našem nastojanju da planinu Vlašić predstavimo i očuvamo u najboljem svjetlu.

Svima nam je to u interesu, zar ne ….

Vaš SRC“Vlašić“ d.o.o.

A.Dž.