Redukcija vode na Vlašiću

REDUKCIJE U SNABDIJEVANJU PITKOM VODOM PLATOA BABANOVAC.

POŠTOVANI KORISNICI VODOVODNE MREŽE NA VLAŠIĆU (PLATO BABANOVAC)

USLJED EKSTREMNO NISKIH TEMPERATURA NA PLANINI VLAŠIĆ, DOŠLO JE DO NIZA PROBLEMA U OPSKRBI PITKOM VODOM. JEDAN OD NAJVEĆIH JE SMANJENJE DOTOKA PITKE VODE NA IZVORIŠTU “UGAR” ZBOG ČEGA SMO BILI PRISILJENI DA UVEDEMO REDUKCIJE U OPSKRBI PITKOM VODOM NAŠIM KORISNICIMA. REDUKCIJE ĆE SE PROVODITI NAIZMJENIČNO PO OBLASTIMA DOK SE NE STABILIZUJE DOTOK PITKE VODE SA IZVORIŠTA.
MOLIMO VAS ZA RAZUMJEVANJE DOK SE OVAJ PROBLEM NE RIJEŠI.
TAKOĐER MOLIMO SVE KORISNIKE VODOVODNE MREŽE DA VODE RAČUNA O POTROŠNJI PITKE VODE I DA VODU ŠTEDE MAKSIMALNO KOLIKO MOGU.

izvoriste

Ovom prilikom PONOVO apelujemo na sve korisnike vodovodne mreže da obrate pažnju na racionalno trošenje vode i da štede vodu.

Molimo sve one koji borave na planini Vlašić da paze na potrošnju vode i da vodu koriste maksimalno racionalno jer je vode na samom izvorištu vrlo malo zbog vrlo malo padavina kojih je bilo do sada na planini Vlašić.

Apelujemo na sve one koji borave na planini Vlašić da smeće bacaju na mjesta koja su predviđena za isto. Posebno treba obratiti pažnju na to da se staklene boce od pića ne bacaju po ski stazama i stazama za sankanje, već isključivo u kante za smeće. Podsjećamo vas da u toku zimske sezone, a posebno školskih praznika, na planini boravi i veliki broj djece, pa može lako doći do povreda.

Apelujemo i na sve vlasnike vikendica i hotela na Vlašiću da očiste i urede prostor ispred i okolo svojih objekata kako bismo goste na planini dočekali u što ljepšem novogodišnjem ambijentu.

Vaš SRC „Vlašić“ d.o.o. Travnik

A.Dž.